Följ oss

onsdag 22 september 2010

ATT ALTRA* EN KONSERVBURK

Jag inser att jag behöver ordna lite bättre fotobelysning till mina DT-uppdrag. Men har inte kommit på hur än.

Till min hallonburk så använde jag en låg olivburk, finns ej på Scrapparazzi, men alldeles säkert på mataffären. Likaså hallonen.
Jag vände den uppochner och tog fram min vita Röda Clara. (För er ungdomar kan jag tala om att det är en mycket bra konservöppnare.)

Jag tog bort botten. Man får vika in eventuella kanter, försiktigt med en tång el dyl, som sticker ut så man inte riskerar att göra sig illa när man plockar upp hallonen.


Jag hällde i hallonen. Man behöver förstås inte använda hallon. Det går bra med vilken "frukt" som helst.Här är det dags för avdelningen Gör inte om mina misstag: Det luktade lite mycket olivlag ur burken (trots noggrann disk), så fiffiga jag torkade ut med en liten droppe doftolja. Inte bra när man ska ha ätbara saker i - om man inte vill att geléhallonen ska smaka White Cotton...Här kommer, tycker jag, den svåraste biten. Botten. Jag ritade av burken på en bit kartong, sedan drog jag ett nytt streck två mm innanför det första och klippte utefter det. Sedan klippte jag en likadan bit i cardstock. (Jag satte på några tejpbitar på kartongen för att lättare få dit den, men det funkade inte så jag klippte av dem igen.) Klistra ihop bitarna.Dra en limsträng (med något lim som blir genomskinligt när det torkat) precis innanför kanten. Låt det torka lite så att det blir som en hylla. Lägg på bottenskivan med cardstocksidan utåt.


Foga sedan kanten med en ny limsträng, så att det blir riktigt tätt. Man vill ju inte att botten ska falla ur! Jämna till. Låt det torka ordentligt innan burken vänds!

Ha det bra!
DT Cornelia/Sorken
*Altra: från engelskans to alter = att förändra.

2 kommentarer:

 1. Jasså nu får man reda på hur det hela gick till!!! Jag trodde att det var en oöppnad burk du dekorerat!!

  Jättefiffigt!

  Ses på lördag,

  Charlotta

  SvaraRadera
 2. DT Cornelia/Sorken22 sep. 2010 20:42:00

  Det hade onekligen varit enklast. Och om jag hade valt en burk krossade tomater hade det blivit mycket billigare. Men kanske inte lika kul för mottagaren... ;-)

  SvaraRadera