Följ oss

onsdag 6 oktober 2010

IDAG BLIR DET TÅRTA

I dagens (eller ska jag skriva nattens) Tips & Trix blir det lite återvinning. Jag har sparat några låga rör som det har varit Glue lines etc på. De är tjocka och stadiga. Perfekta att göra någonting med. Den som spar hon har! Det här röret ska bli en tårta/ask.

Förutom pappröret behövs tre pappersremsor och två -rundlar. Titta i spillhögen innan ni sätter saxen/kniven i de hela papperen - så blir det lite mer återvinning. Mät rörets bredd och omkrets. Mät även på insidan av röret (heter det omkrets där??). Lägg till 0,5-1 cm på remsorna för överlappning.

Remsa 1: bred som röret och lång som omkretsen + överlappning.
Remsa 2: bred som röret och lång som rörets insida + överlappning.
Remsa 3: rörets bredd + 1,5 - 2 cm (eller efter tycke och smak) och lång som rörets insida + överlappning. Det här ska bli överdelen på tårtan/locket på asken.

Rundel 1: minst 0,5 cm större än röret i diameter. Det här blir botten, tårtfatet.
Rundel 2: rita runt insidan av röret och klipp ut på insidan av linjen. Det här blir överdelen på locket.

Måla ev kanten på röret. Klä röret på ut- och insidan.Rulla ihop remsa tre till ett rör, här är det bra med ett kraftigare papper eller cardstock, så att det passar in i pappröret. Det ska gå lätt att lyfta i och ur överdelen.

Sätt pappröret på stora rundeln. Sätt den lilla rundeln på det egengjorda röret. Jag tyckte det var lite pilligt att få fast det - inte mycket till kant att ha klister på.


Nu börjar det bli klart. Lägg i en liten present och sätt ihop tårtan. Glöm inte att garnera tårtan.


"Nougatkrämen" runt kanterna är PearlMaker. På rosen är det lite glitter som tyvärr inte syns så bra på bilden. Det var allt jag hade för idag.

Ha det bra!
DT Cornelia/Sorken
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar