Följ oss

tisdag 6 mars 2012

Jag gör en tavla och får hjälp av den kloke Puh


Det finns få nallar som sagt så mycket klokt som Nalle Puh. När det då ligger ett Nalle Puh-papper i DT-paketet då måste man ju nästan få med ett litet citat. Men nu går jag händelserna i förväg......det började med att jag hittade en liten kartong inne på Scrapparazzi som skulle slängas. Den är ungefär 16 x 10 x 2 cm. Alldeles lagom stor för att bli en liten tavla.


Jag skrynklade ihop lite silkespapper och limmade fast med decoupagelim. När det torkat så målade jag över med vit akrylfärg. Här räckte det med två lager färg.


Nu kommer vi tillbaka till Nalle Puh-papperet. Jag valde ut en bit med en fin Nalle Puh-bild på. Därefter valde jag ut ett trevligt citat. Citatet är utskrivet på Safmat. Sedan var det bara att matcha med andra mönstrade papper och dekorationer. Allt på den här tavlan, utom Safmat och gnuggisarna, är fastsatt med decoupagelim.Här är en liten närbild. Biet är en gnuggis från Prima. Fjärilarna har jag stansat ut.Närbild på självaste herr Puh. En till gnuggis, sammetsblomman, från samma ark som biet. Ytterligare en fjäril.Scrapparazzi har ju erbjudande på stämplar just nu och jag kunde ju inte låta bli att köpa ett par stycken. Här har jag använt en av dem till lövverket uppe i hörnet. Hela tavlan har jag distressat/färgat in med brun distressdyna och brun akrylfärg så att den ska se lite sliten ut och bli lite mer enhetlig.

Few teddybears I know of are so wise as Winnie the Pooh. I had this wonderful patterned paper with him on that was so perfect to make a picture out of and to use a Winnie the Pooh-quote on. It wasn't easy to choose one - he's said so many wise things. This one reads: Poetry and Hums aren't things which you get, they're things which get you. And all you can do is to go where they can find you. The picture is made on an empty box. I've used tissue paper, paint, patterned paper, decorations and a whole lot of glue. The quote is printed on Safmat. Have fun!

Det var allt för den här gången. Ha kul!

DT Cornelia/Sorken4 kommentarer:

 1. påhittig som alltid :-) ja visst är nalle puh klok...

  SvaraRadera
 2. Så klokt och så sött!

  SvaraRadera
 3. Tack!!! :-)

  "Det är alltid bra att veta var man har sina släktingar och vänner, vare sig man behöver dem eller ej." Nalle Puh

  SvaraRadera