Följ oss

lördag 5 maj 2012

Snurra från snurrig DT och ett litet tips


Jag kanske inte borde gå in och ändra i redan inlagda DT-inlägg, men här måste jag bara redigera. Blev ju så irriterad på att det inte blev som jag ville så jag missade att skriva om själva snurran och det var ju den som var huvudpoängen.


Det är inte alla idéer jag får som fungerar lika bra i praktiken som i mitt huvud. Som den här snurran till exempel. Jag sitter nu i drivor av utstansade cirklar och prickar och det här är vad det blev till slut:Jag kom på det här med snurran för ett tag sedan och så har jag gått och fnulat på vad jag ville att det skulle handla om. Tecken på vår, saker jag tycker om, favoritpersoner... Till slut fick det bli några allmänna saker jag gillar. Som t ex en varm brasa.

Och musik. Jag hade ingen bra bild att illustrera med så det fick bli ett stämplat motiv.Det här är själv snurrskivan. Det sitter en öljett i mitten så att den ska snurra lättare. Jag skar ut den stora cirkeln med den här cirkelskäraren. Min cirkel är ca 20 cm i diameter.

Det hade varit lättare med en mindre cirkel som jag hade kunnat köra genom stansmaskinen för att göra det runda fönstret. Nu fick jag skära med cirkelskäraren och då blev fönstret större än jag tänkt från början och svårare att få dit där jag ville ha det. Irritationsmoment nr 1. Så det här faller in under kategorin "gör inte som jag - gör bättre!".


Jag skar ut två stora cirklar och limmade ihop så det skulle bli stadigare. Det blev dock lite svårare att skära i så jag fick dra skäraren flera varv runt. Eventuella ojämnheter döljs under fönsterramen.


Så här ser det ut under snurran. En större utskuren cirkel som botten med hål i mitten. (Hålet går även igenom bakgrundspapperet.) Här sitter mindre utstansade cirklar. Det ska bli bilder istället för de tomma vita.

Nästa irritationsmoment: Eftersom fönstret inte hamnade där jag ville ha det så hamnade inte heller de små cirklarna där jag tänkt. (Jag hade måttat ut för åtta små cirklar.) De sitter fast med flyttbart lim så jag ska se om det inte går att få dem lite mer jämnt utspridda.Bokstavsklistermärkena från Winnies Walls fick sätta färgskalan och gav mig idéen till att sätta lite fler prickar på layouten.

Version 1

Version 2

Det tredje irritationsmomentet: På den övre av bilderna ovan (det var den jag ursprungligen publicerade) så ser ni att 2012 sitter på hjulet och då följde det med runt. Nej, det fick flytta på sig. Passade på att bättra på ljussättningen också.

I mitten av snurran sitter en stor brad. Använd inte för stor brad bara för då snurrar det inte så bra.
Och nu över till något helt annat. Jag blev påmind för ett tag sedan om ett annat användningsområde för Pearl Maker. De fungerar bra under strumporna som halkskydd.


Man kan använda matchande färg så det knappt syns...


...eller bryta med en helt annan färg och göra fina mönster. Enkla mönster är dock lättast att göra.

Man kan också använda dem på knäna (på kläderna!) på den krypglada bebisen som bara halkar omkring på de välpolerade golven.

Unfortunately not every idea I get works out as well in real life as in my head. I've been playing with dots and cirkles fot this page. I wanted to make a turnable wheel but it wasn't as easy as I thought to make it.

Not too long ago I got reminded of another use for Pearl Maker. You can have it under your socks (or your kids) so that you don't slip so easily. That's all from me. Have a nice weekend!

Det var allt från mig. Ha en trevlig helg!

DT Cornelia/Sorken


5 kommentarer:

 1. Vilken kul idé och jag tycker Lo:n blev jättebra!
  Smart idé med Pearl Makern. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, till slut blev den ok även om det inte riktigt blev som jag tänkt från början.

   Radera
 2. Bra ide med Pearl Maker den ska jag testa på lillskruttans strumpor.

  SvaraRadera
 3. Gillar också PearlMaker idéen! Tänk om ens mamma hade en sådan tub när man var barn...

  Snurran var ju genial också!

  SvaraRadera
 4. Tack! Det är ju alltid bra när pysselmaterialet har fler användningsområden tycker jag. Min cykel är t ex förstärkt med en bit washitejp.

  SvaraRadera