Följ oss

tisdag 11 september 2012

Altrat - Minialbum "Välkommen Minna"

Så var det dags för mitt första blogginlägg för Scrapparazzi. Jag har valt att göra ett minialbum i ett cd-fodral. När jag gör minialbum väljer jag gärna ett tema och att bilderna passar ihop. Här har jag tagit tre foton tagna vid samma tillfälle. Det blir enhetligt och enkelt att dekorera.

Så här har jag gjort: Börja med att mäta fram- och baksidorna. Jag har använt ett vanlig cardstock (Bazzill Basic). Tips är att mäta på insidan av CD-fodralet. Dra av några millimeter på bredden och på längden så får det plats. Sedan har jag gjort ett sk z-card eller dragspelskort inuti. Jag har klistrat ihop två papperslängder av vanligt cardstock. Biga (vik) innan du klistrar ihop längderna. Gör de något mindre än fram- och baksidan.

På framsidan har jag textat "Välkommen Minna" med en tunn svart penna och även ritat hjärtan med en tunn röd penna. Jag har även ritat dit stygn längs kanterna. Journalingkortet (kronan) kommer från Heidi Swapp. I "sidohålet" på CD-fodralet är det dekorerat med spets. Ryggen på CD-fodralet har jag dekorerat med washitejp. Jag är helt galen i washitejp. De är så användbara. Förra veckan såg ni hur Cornelia hade använt dem i sitt fina fredagsalster.

Inuti mini-albumet har jag också använt journalingkort från Heidi Swapp. De kommer i ett paket med fyra varianter (10 av varje). Nedan har jag lagt kortet i en självhäftande plastficka från Scrappers Choice. Plastfickorna kommer i fyrpack (tre olika storlekar).


Baksidan dekoreras av en diecut från Bosscut. Fågeln heter Paisley Bird. Grenen kommer från samma tillverkare och heter Branch by Olivia Myers. Allt material finns tillgängligt i butiken på Torkel Knutssonsgatan.
På fredag bloggar jag igen. Då blir det en fortsättning på temat CD-fodral och tips på present till nära och kära. Jag kommer även visa några olika exempel på handstilar för dig som vill texta själv. Tack för att du kikade in! Vi ses på fredag! Ha en fin vecka!

As a new member of the design team, this is my first contribution to Scrapparazzi's blog. I have chosen to make a minialbum in a CD-case. The z-card (the base of the mini album) is a cardstock (Bazzill Basic), the decorations are mainly journaling spots from Heidi Swapp and the diecuts are two different diecuts from Bosscut. All the material is available in the store at Torkel Knutssonsgatan. See you on Friday! Have a nice week!

DT Nina

10 kommentarer:

 1. Så tjusig! Och fint album också! Aldrig sett den varianten av album förut.

  P.S. Hälsa lilla Minna att hon kan få flytta hem till tant C här några dar om hon får långtråkigt hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cornelia! Nu har jag skriftligt på att du tar Minna några dagar ;-)

   Radera
 2. Jättefint album, Nina! Men tyvärr är fotomodellen mycket finare. ;)
  Goskramar till sessan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sollan! Ja, det får jag väl leva med ;-) Kram

   Radera
 3. Håller med de andra. Fint och annorlunda album och Minna är helt underbar. För er som kommer till den fysiska butiken finns albummet där till påseende.

  SvaraRadera
 4. Kul ideé! När man öppnar, kan man plocka ut själva delen med bilderna eller sitter de fast i fram respektive baksidan av albumet? (jag gissar att de sitter fast...?)

  SvaraRadera
 5. Hej Maria! Kul att du gillade idén! Minialbumet sitter inte fast utan går att plocka ut. Kika på en vanlig CD-skiva och innerfodralet till det. Om du vill göra ett album med fler dekorationer eller sidor, kom ihåg att ta ett tjockt fodral. Pysselhälsningar Nina/ SkärvikNina

  SvaraRadera