Följ oss

tisdag 6 november 2012

Julen smyger sig närmare

Vi är redan i november och mina DT-kollegor har börjat visa julalster. Det är hög tid att sätta fart eller fortsätta med julpysslet.

Här har jag pysslat fram ett enkelt julkort och några juletiketter.


Julkortet:
Till julkortet har jag använt en vit kortbas och rivit en bit silkespapper som jag fäst med decoupagelim. Därefter har jag stämplat med God Julstämpeln. Kortet är dekorerat med lite punchinella (finns i butiken) och några snöflingor som jag stansat ut. Det är fyra lager silkespapper. Slutligen är det en bit band som jag snurrar två varv. Har du tunt band tycker jag att det blir mer effektfullt med några varv alternativt två eller tre olika tunna band. Har du tjockt band så räcker det oftast med ett varv. Det är självfallet en smaksak!


Juletiketterna:
Juletiketterna har jag gjort av två gamla prislappar från kläder. Ja, min man tycker att jag sparar på de mest tokiga saker men men till slut kommer de till användning. Jag har klippt ut röd cardstock till båda etiketterna.
Etiketten med julstjärnan: När jag klistrat på rött cardstock har jag limmat på två lager silkespapper i omgångar. Tänk på att grunda med decoupagelim och därefter fästa silkepappret. Avsluta med decoupagelim. Ovanpå det har jag fäst punchinella. Julstjärnan har jag byggt upp med några cirklar av silkespapper som jag skrynkat ihop och en röd ros.
Etiketten med hjärtat: När jag klistrat på rött cardstock har jag fäst punchinella. Därefter har jag använt ett urklippt hjärta och en vacker cremefärgad ros.
På baksidan har jag stämplat God Jul och Gott Nytt År och tunt sidenband till båda etiketterna.

My design team colleagues have started to prepare for Christmas here in the blog. I will continue this week by showing you Christmas cards and Christmas tags. Today I have especially used tissue paper in different ways both on the Christmas card and on one of the tags. See you on Friday!

 DT Nina

3 kommentarer:

  1. Tack för fina ideer!! Snygga etiketter och vackert julkort!!

    SvaraRadera
  2. Har fått veta att det inte går att kommentera från mobiltelefon. Så jag testar. Ser ni den här kommentaren så har jag lyckats från min samsung.

    SvaraRadera
  3. Riktigt fina och inspirerande alster, Nina.

    SvaraRadera