Följ oss

fredag 2 november 2012

Långt minialbum


Ja, nu var det minialbumdags igen! I det här finns det plats för normalstora fotografier.


Varför inte göra ett och skicka i stället för ett julkort? Framsidan har jag dekorerat med lite spillpapper, glittriga bokstäver, punchinella, en stor julblomma och en snöflingebrad.


Charlotta, som visade minialbum i helgen, visade mig en gång hur man kan vika papper och klistra ihop sida mot sida så att det blir en liten bok med stadiga sidor. Se bilden ovan. Hon i sin tur hade lärt sig av vår tidigare DT-kollega, Ulwa.


Här har jag använt mig av den principen men vänt papperen så att det blir en dragspelsbok istället. Beroende på vilka papper man använder och hur man sätter ihop dem så kan man få olika utseende på albumets sidor och uppslag.


Beroende på åt vilket håll man sätter fotografierna kan man antingen ställa det på något eller hänga det på väggen, om man vill visa upp bilderna lite.


Jag har använt mönstrat papper från Landstoken ur ett block med julpapper. Lite randigt papper att skriva på och så har jag dekorerat det här uppslaget ovan med prickig washitejp och ett bokmärke.


Mera plats att skriva på. Lite rosa band (till jul!?!) och en liten etikett med 'God Jul' och en liten gran från ett peel off-ark.


På det sista uppslaget har jag gjort en ficka och stoppat ned en liten julhälsning. Jag har dekorerat med ett utklippt hjärta, två guldstjärnor och tre röda halvpärlor.

Jag har använt fotografier från förra årets julskyltning på NK, så det är inte jag i tomteskägg och älvvingar. 

Today I'm showing a larger accordionfolded minialbum. This has room for ordinary sized photos and plenty text and decorations. And that's all I had for this week. Have fun!

Ja, det var allt vad jag hade i minialbumväg för den här gången. Ha det bra och ha kul!

DT Cornelia/Sorken


2 kommentarer:

  1. Riktigt läckert minialbum. :)

    SvaraRadera
  2. Gillar jättemycket dragspelsprincipen! Nytt grepp; bra!

    SvaraRadera