Följ oss

tisdag 12 februari 2013

Upp i luften flyger vi

Hej på er,
Nu är det min tur att visa lite på temat återvinning och glödlampor. Tänk er att ni håller en glödlampa framför er. Vad påminner den då om till formen? Kan det möjligen bli en varmluftballong?

Det blev det för mig, men jag började med detta:


Tre glödlampor med stor sockel. Jag tror att det är 60w på alla mina, men det spelar ingen större roll. Jag behövde också något som kunde fungera som korg under ballongen, och valde Loka som sponsor :)

Dessa målade jag först vita och sedan med en färg som matchade ballongen.
Jag började med tre lampor och planen var så klart tre ballonger. Tyvärr kan jag bara visa två här eftersom jag stötte på patrull med den tredje så den är inte klar ännu. Men jag smyger kanske in en bild på fredag....

Dags att sätta igång. Fram med stora färgburken och en bra pensel.

Alla lamporna fick vita socklar till att börja med. Sedan målade jag två av lamporna helt vita. Jag sparade en klar som den var för att få en annan effekt på den lite senare. För att kunna låta lamporna torka på ett bra sätt klädde jag in äggkoppar med folie (för att inte få färg på äggkopparna). Lamporna kan sedan balansera i koppen utan att riskera att falla och kladda ned mitt skrivbord.


En väldig massa torktid senare så ser man lite resultat. Den rosa är gjord av en rosamönstrad servett i två lager och decopagelack. Det är den lampan som jag lämnade omålad. Sockeln har jag målat pastellrosa för att matcha. Den blå är också gjord med decopageteknik. Här använde jag mig av en rutig servett. Jag klippte isär rutorna för att lättare kunna montera dom på lampan. Upptill har jag fått klippa till trekanter för att få det att passa ordentligt. Den tredje lampan syns ju också här. Jag har skurit till 1 cm breda remsor av ett fint dubbelsidigt papper. Dessa remsor har jag sedan fäst med decopagelack och då vänt varannan remsa. Resten får ni se på fredag som sagt.

Sådär ja, allt monterat. På denna rosa ballong har jag gjort bruna ränder med hjälp av dubbelhäftade tejp som jag har strött massor med löst glitter på och sedan sprayat med lite hårspray för att det ska sitta. Ett smalt rosa sidenband löper över hela lampan och fäster sedan i "korgen" som har blivit målad i samma färg som gängorna på lampan.Lite spets täcker skarven mellan servetten och gängorna. Där sitter också en rad med rosa blingstenar.


Den blå ballongen har fått vita sidenband i stället. Korgen är metallicblå och så sitter det ljusblå fjärilar lite här och där. Dessa är gjorda med en stans. Spetsen fyller samma funktion som på den rosa, och så är den ju dekorativ så klart.
Material till dessa ballonger:
Glödlampor, korkar från PET-flaskor
Rosa: Servett med groda och rosa mönster (finns snart i webbutiken), Cremefärgad spets, Rosa sidenband, Rosa blingstenar, Löst glitter, Dubbelhäftande tejp. 
Blå: Servett med blått rutmönster och blommor (finns snart i webbutiken), Cremefärgad spets, Vitt sidenband, små fjärilar.


Hi there,
Today I give you some inspiration on what you can do with old lightbulbs. I began with three bulbs, but the last one isn't finish so I sneak that one in here on friday.


/DT-Mien2 kommentarer: