Följ oss

tisdag 12 mars 2013

Små små vaser

Hej på er,
Jag älskade utmaningen vi fick att jobba med glödlampor, så jag hoppas att ni tycker det var kul för här kommer tre till i ny tappning.
Om man är väldigt väldigt försiktig så kan man öppna en glödlampa och ta ut glödtråd mm som finns i den. Om ni vill göra ett försök så finns det anvisningar på engelska med bilder här. Men det är väldigt viktigt att följa dom säkerhetsinstruktioner som anges.

Så, nu till mina glödlampor som förvandlades till vaser. Jag har gjort två hängande och en stående. Det var inte någon skillnad i svårighetsgrad. Det var lite pilligt oavsett om vasen skulle hänga eller stå.
Något som gäller alla tre vaserna är att glaset måste vara helt rent innan du börjar. Håll lampan i gängorna och diska av den med vanligt diskmedel. Försök sedan att inte ta på glaset. Det fett som alltid finns på huden kan göra att det du vill dekorera med inte fäster ordentligt. Måste du ändå hålla i glaset så rekommenderar jag gummihandskar.

Den första, som går i lila med glitter, har ett hänge av organzaband.
Jag har målat halva lampan (på ett ungefär) med rikligt med decopagelack och sedan strött massor med lila löst glitter över det lackade området. Jag valde det lack som jag hade hemma, men det funkar lika bra med något annat ganska snabbtorkande lack eller lim.

När glittret torkat fast lackade jag hela lampan försiktigt för att garantera att glitter sitter kvar.
Jag mätte upp så mycket band som jag tyckte räckte till ett hänge. Sedan fäste jag det på vardera sidan om gängorna med lim. När det torkat virade jag en bit av samma band runt gängorna och avslutade med två små rosetter, en på vardera sidan.

Min andra hängande vas blev lite tuffare i rött och svart.
Jag har gjort ett mönster av ränder och prickar med en röd pearl maker. Lite skakigt och bökigt var det att få det snyggt, men ibland gör det inget att det inte ser perfekt ut.
Hänget är gjort av tunn röd ståltråd som jag lindade ett par varv runt gängorna, böjde till hänget, och lindade några varv till för att det ska sitta ordentligt. Lindningen har jag sedan täckt med svart spets. Snabbt och enkelt, men räkna in någon timmes torktid för pearl maker.

Hur får man då en glödlampa, som faktiskt är rund, att stå? Jo, man beger sig till en annan typ av affär än Scrapparazzi och köper små anti-glid-kuddar.
Till den här vasen använde jag en cirkelpunch för att få till dom stora cirklarna i rosa vinyl. Dom små cirklarna är gjorda med en håltång. Vinylen fäster bra på glaset och du behöver inte kladda med lim.
Runt gängorna knöt jag en rosett med ett prickigt brunt organzaband. När vasen var färdigt vände jag på den och satte fyra små anti-glid-kuddar under den. Tanken är att man ger glödlampan fyra små "fötter" så att den kan stå själv.

Hi there,
I just loved the idea of making new stuff of broken light bulbs. This time I'm showing you three different vases. If you like to try and open up a light bulb, you can follow thees steps, but be very carefully and follow all the safety instructions.


/DT-Mien

1 kommentar:

  1. Riktigt fyndigt får jag säga; har aldrig sett något liknande! Bra gjort!

    SvaraRadera