Följ oss

söndag 11 januari 2015

Samlingsbox för anteckningshäften


Jag upptäckte häromdagen att Zornitsa också gillar små anteckningshäften i A6-format. De är lätta att ha med sig och att skriva i. Man kan ha olika för olika ämnen utan att de tar allt för mycket plats.


Men de har en viss förmåga att sprida ut sig. Därför tyckte jag att Zornitsa behövde en samlingsbox till sina anteckningsböcker. 

Man kan ha boxen som samlingsplats för aktuella anteckningshäften eller "arkivera" fulla häften i den. Man kan ha en liten box för varje ämne.


Här mallen till själva boxen. Jag utgick som sagt efter ett häfte i A6, men det är lätt att anpassa till den storlek man vill ha. Tänk bara på att lämna lite "rörelsevidd" så att det går att stoppa i och ta ur häftena.

Yttermåtten här är 22 x 11 cm. Sidorna är 16 cm höga och 11 cm breda. Ovandel, rygg och nederdel är 3 cm breda.


Här är mallen till omslaget. Yttermåttet är 16 x 30,5 cm. Boxen tillklippt, bigad och vikt.


För att få till en snygg vikning så har jag klipp till lite upptill och nertill på boxen. När man limmar ihop boxen är det lättast att sätta lim/dubbelhäftande tejp på båda flärparna och ena kanten och vika in och trycka fast allt på samma gång. En kortsida i taget.


Boxen ihopsatt.


Omslaget tillskuret, bigat och vikt. Pröva att det passar bra runt boxen.


Skrivaren fick hjälpa till med texten och en bit av samma papper men andra sidan av det, fick pryda framsidan.


Så är det bara att stoppa in anteckningsböckerna...


...och stoppa in boxen i bokhyllan.

A little box to put small notebooks in. Since they have a way to dissappear. Samlade Anteckningar = Collected Notes. Have fun!

Ha kul!

Kreativa Teamet - Cornelia/Sorken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar