Följ oss

fredag 14 juni 2013

Blinga dina skor

Hej på er,
Idag tänkte jag visa ett lite annorlunda pyssel, i alla fall för oss som är vana vid papperspyssel.
Många av er har säkert en ProMarker eller två hemma. Om inte så finns det ett väldigt bra erbjudande på pennorna just nu. Du får köpa 10st för 250 kr. Ord. pris är 30 kr för en penna eller 10 st för 280 kr. Och webbshoppen har ju frakfritt dessutom.

Jag plockade fram mina pennor och ett par gamla vita tygskor.

Promarker fäster och sitter bra på andra material än papper. Du kan använda dom på trä, glas, kakel/porslin eller, som här, tyg.

Börja med att välja färger som du vill använda. Att börja med den ljusaste färger är alltid bra, då det är svårt att måla ljust på mörkt. I mitt fall har jag använt Orcid och färgat in hela skon med.
Jag började med området närmast tån på skon. Jobba ganska snabbt med pennan, men var beredd på att färgen blöder en del så var försiktig när du närmar dig en kant.

När du färgat hela skon låter du den torka ordentligt. Jag lät min stå över natten. Det blir ju ganska mycket färg när man färgar hela skon. Gör du ett mönster direkt så torkar det fortare.

Dag två så fortsatte jag med detaljerna på skon. Sömmarna färgade jag med Plum.

Sulan färgade jag också med Plum, mendans tån fick Aubergine. Jag gjorde även ett mönster på sulan med Prussian.

Jag valde att dekorera själva skon med ett lite barnsligt sommrigt motiv. Hjärtan gjorde jag med Plum och blommorna med Prussian. Jag har använt dom smala extraspetsarna till pennorna som finns och som man sätter på. Dom spetsarna gör det mycket lättare att måla och färglägga små motiv. Speciellt så här på tyg då färgen blöder lätt.

I mitten på varje blomma använde jag ett ljuslila glitterlim och ett mörkare för att göra prickar över hela skon.Sedan avslutade jag med att knyta ett organzaband i hålen och min sko var klar.

Alla ProMarkers hittar du i webbshoppen eller i butiken i Stockholm

Hi,
Do you have a couple of shoes that you think are a little boring? Why don't use ProMarkers to do a little coloring and decorations?


/DT-Mien2 kommentarer:

  1. Läckert!!! Nu får Z utöka sortimentet med vita tygskor. :-)

    SvaraRadera
  2. Gillar också idén! Bra ide för att fräscha upp solkiga tygskor!

    Charlotta

    SvaraRadera