Följ oss

onsdag 5 maj 2010

En liten ask

Hej!

Det är onsdag igen och det innebär att det är dags för tips och trix. I måndags visade jag en liten ask i bloggen. Nu kommer en liten beskrivning hur man gör den asken. Jag anger alla mått i tum.
Du behöver:

Ett mönstrat papper minst 3,25
Ett kvadratiskt papper (A) med sidan 7,5
Ett kvadratiskt papper (B) med sidan 5 och 5/8
Skärmaskin eller sax
Falsben
Dubbelhäftande tejp
Valfria dekorationer

Såhär gör du:

Biga papper (A) 2 tum in på varje kant. Det andra pappret(B) bigar du 1 tum in på varje kant. Sedan klipper du enligt bilden, På alla flärpar sätter du dubbelhäftande tejp, det samma gäller papper (B) (bry er inte om hur mitt mönstrade papper ser ut på bilden.)

Vik in flärparna (som på det rosa pappret) så att kanterna går kant i kant och bildar en ask. Ta bort skyddet på tejpen och tejpa fast fint. Nu är både botten och locket klart på asken. Om man vill ha en Scalloped kant, som på mitt lock, så gör det innan du klistrar ihop asklocket. Nu är din ask färdig att dekorera. Jag chalkade alla kanter, satte ett mönstrat papper på locket och ett fint band på framsidan av locket. Varför inte gör en fin tag till locket och sätta fast lite blommor som dekorationer?

Det är en enkel ask som går att variera. Originalreceptet hittade jag på Splitcoaststampers men jag förenklade det en hel del.

Lycka till!!

DT Ulwa

1 kommentar:

  1. DT Cornelia/Sorken10 maj 2010 11:01:00

    Jag skulle ge bort lite utstansade bokstäver och behövde något att lägga dem i och som på beställning... En perfekt liten ask-beskrivning. Tack! :-)

    SvaraRadera