Följ oss

onsdag 16 juni 2010

Syetui - beskrivning

Jag valde att göra mitt etui 6 x 6 cm. Ta en remsa cardstock eller tjockare papper som är 6 cm högt och minst 15 cm långt.

Biga 6 cm från den vänstra sidan.


Vik ihop, märk ut och biga igen, ca 12 cm från vänsterkanten.Biga 0,5 cm från senaste viklinjen (ca 12,5 cm från vänsterkanten). Det här blir ryggen på den högra sidan av etuiet. Vill man använda tjockare tyg eller stora knappar i etuiet så kan det vara bra att göra den här ryggen lite bredare. (Som ni ser på bilden ovan så mätte jag först ut för en bredare rygg (1 cm), men tyckte det blev för klumpigt och ändrade mig.)

Mät ut 0,5 cm från den vikta vänsterkanten, biga och vik utåt.


Klipp till tre tygbitar. 5,5 cm höga och 6, 5 respektive 4 cm breda.


Jag häftade fast mina tygbitar, men man kan även sy fast dem.
Den sista biten till höger, som går om etuiet, kan man variera bredden på, men jag tror att det blir svår att få den att hålla sig stängd om den är kortare än 1 cm. På mitt gröna etui satte jag fast bandet på den här fliken innan jag satte på rospappret.


Tråden kan man sätta på en utstansad bobbin om man har. Annars går det lika bra med en pappbit eller etikett.Gör en liten ficka på insidan och sätt tråden där. Det är viktigt att inte tappa tråden...

Sedan är det bara att dekorera, det finns färdiga dekorationer med sytema inne på Scrapparazzi. På tygbitarna fäster man reservknapparna till älsklingströjan, några synålar och en säkerhetsnål. Och vad man nu kan komma på.


Det mesta är gjort av scrapsnuttar från min DT-låda. Måttbandet är från ett set med sydekorationer, som tyvärr är slut men här finns något liknande. Saxen är en bosskutdie.
För att etuierna inte ska fara allt för illa i väskan så stoppade jag in dem i små plastfickor.

Det var allt för den här gången. Ha det bra så länge!
DT Cornelia/Sorken4 kommentarer:

 1. Som sagt; JÄTTEFIFFIGT!!!

  Kan man inte beställa en?

  Charlotta

  SvaraRadera
 2. DT Cornelia/Sorken16 juni 2010 22:22:00

  Klart man kan!

  SvaraRadera
 3. Sååå himla läckert!! Ska minnas detta när jag ska göra ngn liten present ngn gång! :-)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jätte fint. Har ju sett dem IRL och de är så himla fina, det är verkligen en superbra present.
  //Ulwa

  SvaraRadera