Följ oss

onsdag 7 juli 2010

Blommor med embossingverktyg


Hej! Vi har ju redan konstaterat att vi gillar blommor i
det här design-teamet, och här kommer ett till tips på
hur man kan tillverka sina egna dekorativa blommor
fast nu med hjälp av ett embossingsverktyg.
För den som inte sett ett embossingverktyg så ser det
lite ut som ett handtag med en pinne som slutar i en
kula i var ände. Den ena kulan är lite större
än den andra.
Man börjar med att stansa ut ett antal blommor;
jag har använt en enda storlek till dessa.

När man embossar ska underlaget vara mjukt. Man kan använda antingen en craft matta, skumgummi eller som i detta fall; en kökshandduk! Den yttersta, understa blomman görs lite annorlunda än de andra; man börjar med att embossa i mitten av blombladen och mitten på blomman så att bladen står upp lite. Sedan vänder man på den och gör likadant på avigsidan.

Därefter är det bara att fortsätta att embossa alla "mellanbladen" till blomman genom att embossa på mitten av alla blombladen och på rätsidan så att säga. Man behöver inte embossa i mitten av själva blomman. Det är meningen att endast blombladen ska vikas lite uppåt.

Det sista och innersta blombladet formar man till genom att embossa även i mitten på blombladet som du ser på bilden nedan. Tryck gärna till lite extra så att blombladen står nästan upprätt.

När alla är klara ska du ha tre olika sorters blad; ett yttre som är öppet och nästa har blombladen sluttandes nedåt, flera där blombladen är rundade uppåt och ett inre där blombladen är nästan slutna uppåt och inåt.


Sedan är det bara att börja sätta ihop blombladen till en hel blomma. Här har jag använt mig av en miniblomma i mitten i stället för en brad, som lätt kan bli för kort om man inte har en liten brad med extremt långa ben!Nedan ser du mina fördiga blommor, med 4-5 blomblad i mitten och sedan ett yttre och ett inre som är lite olika embossade. Försök att ordna till blombladen så att de inte täcker varandra och det blir tomrum emellan dem utan att varje blomblad täcker ett tomrum under för att uppnå ett jämnt resultat.Det var dagens tips från mig, hoppas att ni testar själva
och kommenterar vad ni tycker!
Med detta välkomnar vi nästa DT som kommer på fredag;
besök oss igen då!
.. .. .. ..
DT Charlotta1 kommentar: