Följ oss

torsdag 21 oktober 2010

TIPS OCH TRIX: SCRAPPARAZZI-ALBUM

Jag hittade en filmsnutt på YouTube, där någon gör ett litet album med cellofanfickor och stoppar i en DVD-ask i plåt. Tyvärr har jag inte hittat någon sådan ask. Jag har också använt större fickor, så det är inte så mycket som liknar hennes album längre. Men det var fint. Så här gjorde jag Scrapparazzi-albumet.

BAKSIDAN: 30,5 x 16,6 cm. Det är bigat (från vä) vid 3,5 och 24 cm.


FRAMSIDAN: 20,3 x 16,6 cm. Biga vid 3,5 cm från hö på baksidan! Alltså VÄND (horisontalt) innan du bigar. Detta för att det ska gå lätt att vika utåt/uppåt.

SIDOPANEL: 6 x 16,6 cm.


Som albumfickor har jag använt cellofanfickor. Sådana man annars använder för att förvara eller skicka kort i. Jag har lagt dem med öppningen nedåt och sedan dragit bort skyddstejpen och klistrat på den ena över den andra osv tills man har så många man behöver.

6" x 6"- papper i fina färger.
Vik in bakstyckets två flikar/sidor. Sätt fast sidopanelen till höger.
Mät ut plats för tre hål till vänster, ungefär mitt i den vänstra sidan. Ta ut hålen. Lägg framsidan på plats och mät ut hålen även på den. Gör hålen. Stoppa in cellofanfickorna och skjut in dem så de ligger tätt intill vikningen till vänster. Mät ut och gör hål även i dessa. Sätt ihop allt med tre brads.
Ser ni att det glittrar lite om det fina papperet!?
Då ska man kunna vika upp det så här. Det är lite inspirerat av ett tändsticksplån. Om man viker sidorna åt vänster kan man lätt byta LO i fickorna.
DEKORERA!

Jag smyger in ett litet bonustips här ifall det är några multikreativa personer som tittar in. Jag köpte en STOR fin fjärilsstans (3") av Zornitsa. Tyvärr kan den inte stansa ut i tyg, men jag stansade ut i tunn kartong, hade som mall och gjorde en liten tygapplikation.
Ha det bra alla!

DT Cornelia/Sorken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar