Följ oss

onsdag 15 december 2010

Tips och Trix: mera strutar

Jag blev lite full i skratt när jag loggade in här. 20 % på cellofanpåsar i dagens lucka och jag som har ett litet cellofanpåsetips. Hoppas ni är vakna och hinner läsa i tid. Jag har gjort en strut till. Här är gårdagens strutar. Den här gången har jag gjort den med vanligt skrivarpapper som jag limmade fast på en servett - decoupage.

Jag klippte först till en kvarts cirkel ur skrivarpapperet därefter strök jag på lim (ta antingen decoupagelim eller något papperlim som håller sig fuktigt ett tag) och lade den på servetten.

Sedan klippte jag av servetten en bit utanför strutens ovankant, vek in och klistrade fast. Likadant längst den sidan som jag skulle ha ytterst. Den inre kanten klippte jag kant i kant. Den behöver ju inte vara så snygg eftersom den hamnar på insidan av struten.

Och här kommer cellofanpåsen! Egentligen tänkt att stoppa sitt nygjorda kort i, men passade mycket bra i min lilla strut. Sidan med klisterfliken stoppade jag ned i struten. Runt den övre änden knöt jag ett rött band.

Jaha, och vad har denna ljusstake med strutar att göra? Jo, för att få papperet att sitta bra(ljusstaken är ju lite konformad) så var jag tvungen att göra en mall och den mallen började som en strut runt ljusstaken.

Jag virade ett skrivarpapper runt ljusstaken, hårt, och ritade längst överkanten på ljusstaken. Sedan mätte jag på ljusstaken hur långt ned jag ville att papperet skulle gå. Här var det fem cm. Så jag linjalen och satte täta streck fem cm från den övre linjen. Gör man täta streck blir det lättare att få till en snygg nedre linje. Därefter klippte jag bort lite överflödigt papper i sidorna, klippte ut mallen, måttade på glaset och klippte slutligen till så att den bara överlappar lite.
Sedan är det bara att lägga sin mall på önskat mönsterpapper. Jag klippte övre bågen med en mönstersax.

Tänt vare här! Och kom ihåg - LÄGG INTE BRINNANDE LJUS I SOFFAN!

DT Cornelia/Sorken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar