Följ oss

fredag 24 juni 2011

Tips och trix: Egengjorda blommor

Tutorials på egengjorda blommor har ni säkert sett förut, så jag hoppas att jag kan komma med en liten ny twist. Jag har gjort blommorna med hjälp av vanligt datapapper, sånt man använder i skrivaren.

Jag ville ha mina rosor gå i beige/brunt och blått. Färgerna väljer man själv såklart. Jag ber om ursäkt för att bilderna är lite mörka.

 Först har jag färgat in papperet med distressdynan "Frayed Burlap" på fram och baksida, och sedan stämplat med en stämpel med "Faded Jeans", på fram och baksida. Det är inte alls noga vilken stämpel man använder, vilken bakgrundsstämpel eller textstämpel som helst duger.

 Stansa ut blommor ur papperet, olika storlekar, olika stansar. Har du inga stansar så kan man klippa på frihand om man vill.

 Knöla ihop samtliga blommor. Det gör inget om de går sönder lite, men försök att inte knöla för hårt.

 Veckla upp bladen och spraya lite glimmermist på om du vill. Jag använde en mörkbrun mist för att få blommorna lite mer bruna.

Lägg en limdutt på ca fem blommor i taget. De större blommorna har jag använt fem utstansade blommor per färdig blomma.

 Börja med en blomma i taget och knöla ihop lite, fäst en till utanpå och knöla vidare, och fortsätt så till det är ca fem blommor i lager. Jag försöker att lägga blombladen lite omlott.

Låt blommorna torka lite (gör du flera blommor, så gör föregående moment klart med samtliga, innan du börjar med det här momentet, så har det torkat lagom) och veckla sedan försiktigt ut blad för blad utifrån och in. Längst in brukar jag lämna det som det är, eventuellt peta lite med nålen för att försiktigt dela lite på de inre bladen.

Fortsätt med samtliga blommor på samma sätt. De allra minsta brukar jag limma ihop i utvecklat tillstånd och sedan försiktigt krama ihop lite. Det blir för pillrigt att göra lika som med de stora när man gör de allra minsta.

Anledningen till att jag har gjort en massa handgjorda blommor ikväll är att jag ville göra en midsommarpresent till min mamma. Jag snurrade ihop en strut av ett cardstock nerskuret till 19x19 cm. Däri limmade jag fast en frigolitkula som mätte 8-10 cm i diameter (stod inte storlek).

Jag limmade fast blommorna lite huller om buller, de största i bakkant. Dekorerat med pärlfloss och en utstansad fjäril. Runt kanten har jag tejpat fast spets.


Jag önskar er alla en TREVLIG MIDSOMMAR! med fint väder och god mat.

Kram, Sofia

3 kommentarer:

  1. Sååå smart ide´att färga papper just för att få lite melerade blommor...ska ta efter...Tack.

    Glad midsommar....15 grader ingen sol.!!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jättefina blommor! Tack för tipset.

    SvaraRadera