Följ oss

tisdag 23 oktober 2012

Få ramar att bli lite roligare

Hej på er,
Idag tänkte jag visa vad man kan göra för kul med tråkiga vanliga ramar. Jag själv är inte så förtjust i att bara hänga en tråkig ram på väggen, hur fint än kortet är i den. Här jag använt mig av tre lite olika tekniker för att få fram tre ramar i helt olika stilar.

Jag började med vanliga platta ramar från IKEA. Dom var helt obehandlade vad gäller färg.

Jag tog vanlig vit acrylfärg för att måla mina ramar vita, men det går bra med vilken färg som helst bara den passar för trä. Jag målade även baksidan på ramarna utifall jag skulle vilja ställa någon av dom på ett bord istället för att låta dom hänga på väggen.

Jag kommer här att beskriva hur jag har gjort en av ramarna, den som går i blått och grått.
När färgen var torr mätte jag kanterna på ramen och skar till grå cardstock i rätt mått. Totalt fyra remsor. Dessa remsor lade jag sedan på plats mot ramen och ritade en streck för att klippa till och få snygga hörn.

Dekoren på ramen består av washitape som jag satte fast på vitt papper för att framhäva färgen på tapen. Annars skulle den ha blivit en aningens grådaskig. Jag klippte sedan till papperet efter tapen.

Sedan fäste jag tapen på dom grå bitarna, klippte till kanterna och limmade det hela på ramen.

Jag avslutade det hela med ett dekorativt hörn i metall.
Nästa ram gjorde jag med hjälp av decopage.Jag använde en randig servett på hela ramen och sedan dekorerade jag med fjärilar som jag klippte ur en annan servett.Den tredje ramen är dekorerad med ett collagepapper som har en liten annan yta än vanligt papper. Ytan är väldigt mjuk, nästan lite sammetslik.
Här lade jag ramen på papperet och ritade ut konturen och klippte till. Jag gjorde samma sak för att få ut hålet för fotot. Sedan limmade jag pappret på plats och dekorerade med lite blommor. Tekniken använde jag för att jag ville ha papperet helt utan skarvar och få annonserna på mitt papper att hänga ihop.Dags för lite lista då. Till den första ramen använde jag:
Grå cardstock
Washitape
Metallhörn

På den andra ramen hittar du:
Servetter
Decopagelack (är tillfälligt slut, men är på väg)

Och den tredje ramen är dekorerad med:
Collagepapper (på väg in i webbshoppen, men finns redan i butiken i Stockholm)
Rosor
Blommor
Blad
Pearl Maker

This time I made some photo frames look a little more fun than just plane wood. I have used different types of paper and napkins.

//DT-Mien

3 kommentarer:

  1. Fin idé! Gillar framförallt den sista. Den var annorlunda!

    SvaraRadera
  2. Toppenidéer! Gillar alla tre - vill prova med en vit ram jag har här hemma liggandes.

    C

    SvaraRadera