Följ oss

fredag 1 mars 2013

Några påskinspirerade ATCs

Håller du på med ATCs, Artist Trading Cards? För många år sedan så funderade jag på att börja göra ATCs som är små kort som man byter med andra. Kortet har ett speciellt mått. Det ska vara 2 1/2 x 2 1/2 inches (64 x 89 mm). Det roliga med ATCs är att det är tillåtet att använda alla material och tillgängliga tekniker. Det enda som är bestämt och ristat i sten är att storleken på kortet. Du kan göra ett enda original eller en liten serie. På baksidan av kortet så sätter du din signatur, datum och kortnummer (om det är en serie).

Det finns många fördelar med korten. Det går åt relativt lite material. Du kan ta spillpapper eller enstaka överblivna dekorationer. Det går rätt snabbt att skapa korten. Det är en rätt rolig utmaning att tänka smått. Jag kom aldrig riktigt igång med dem. Kanske hade det att göra med att man ska byta dem.

Här har jag gjort några påskinspirerade ATCs.
.

För övrigt så är det 1 mars 2013 idag. Det blir ljusare och ljusare. Den här veckan tycker jag att det har varit lite vår i luften. Solen har varit framme mycket och jag har hört fågelkvitter. Låt det bli mer av det! Ha en fin helg!

Are you creating ATCs, Artist Trading Cards? ATCs are miniature works of arts measuring 2 1/2 by 3 1/2 inches (64 mm x 89 mm). That is actually the only thing that is fixed. You can produce the card in various ways (pencils, markers, acrylic paints, paper, metal, etc.). The cards are usually exchanged. The card should have your signature, date and number (if several of the same serie are created). Here above you find three examples. Have a nice weekend!

DT Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar