Följ oss

torsdag 28 november 2013

Slå in julklappar

Varje år försöker jag att slå in julklappar med mera än bara papper och snöre. Till dom som får flera klappar är minst ett paket lite extra vackert, men eftersom det är lite mera tidskrävande så blir det papper och snöre också.



Till detta paket behöver du stämplar, en kotte, lite vit färg, en liten julkula, decoupagelim och glitter.

Börja med att mäta ut hur mycket papper du behöver. Du kan ta ett vanligt julpapper som har en vit baksida och stämpla på det vita. Då blir klappen extra fin när man öppnar den. Jag har använt stämplar från You Do som heter Svensk Jul. Tips på hur du stämplar eget presentpapper finns i vår samling med DIY i webbshoppen.

Kotten är lättast att få fin om den sitter fast på något. Det räcker med lite häftmassa eller liknande på bordet eller på en burk av något slag. Dutta vit färg på tipparna på kottens "taggar". Om du vill kan du strö lite vitt glitter på också.
Trä ett snöra genom hänget på den lilla julkulan täck sedan kulan med ett tjockt lager decoupagelim (eller annat lättflytande lim). Strö sedan rött glitter över hela kulan. Om du har ditt glitter i en burk med stor öppning så kan du doppa kulan direkt i glitterburken. Häng upp kulan i snöret för att torka. Knyt sedan en söt rosett istället för det första snöret och limma fast kulan och kotten på paketet.
Etiketten stämplar du med stämplar från arket Jultags, klipper ut och limmar fast.

Lycka till med dina julklappar

I like to give presents that I spent some time wrapping. Every year I try to make at least one gift special to every person I give Christmas gifts to. It's easy to make a gift special with very little material. The paper to this gift is a ordinary paper that I have stamp with Merry Christmas on the backside. I small ornament with glitter on it and a pinecone with some white paint and the gift is ready.

Kreativa Teamet - Mien


Ps, På lördag 30/11 så hittar ni mig i butiken där jag visar julinspiration. Det blir smällkarameller, strutar, julkort en del annat. Titta in mellan 13 och 14.30 och få lite idéer till julpysslet.
Vill ni ha extra hjälp och inspiration till julkorten så har vi julkortsverkstad Ons 4/12 18.30-21.00


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar