Följ oss

fredag 6 december 2013

Ljusfat


 Här kommer ett litet enkelt ljusfat gjort av gipslinda. När det hade torkat ordentligt grundade jag först med gesso eftersom jag inte ville att gipset skulle suga upp färgen och bli mjukt igen. Sedan målade jag ett par lager vitt. Innan den vita färgen torkat strödde jag på vitt glitter.

När allt torkat så tog jag lite decoupagelack uppe i ena 'kurvan' och använde som lim att fästa lite glitterhjärtan i. Och slutligen drog jag lite glitterlim utmed kanten.

Själv ljuskoppen dekorerade jag med röd washitejp och rödvitt snöre.

SÅ HÄR GJORDE JAG SJÄLVA LJUSFATET


Jag klippte till några bitar av gipslindan och blötte de i en vid skål med vatten. Sedan lade jag bitarna på varandra i tre lager. Som underlag hade jag en tidning och ett bakplåtspapper. Jag lade bitarna så de överlappade varandra och lagren på tvärs över lagret under. För stabilitetens skull. Så tog jag det största pepparkaksmåttet jag hade - ett hjärta och tryckte ned det hårt i gipset.


Så här.


Så klippte jag försiktigt ut hjärtat. Använd inte finsaxen! När hjärtat är utklippt kan man passa på att jämna ut ytan om man vill och putsa kanterna lite.


Så var det bara att lägga det på en upp-och-nedvänd skål som jag klätt med plastfolie. Och låta det torka. Gipset är torrt när det inte längre känns kallt.


Tips! Stoppa ned saxen och pepparkaksformen i vattenskålen så fort du inte använder den så att gipset inte torkar fast! Och tänk på att det inte är så bra att hälla ut gips i avloppet. Låt det sjunka till botten, häll bort så mycket vatten som möjligt och ta sedan upp gipset med papper och släng i soporna.

I've used plaster gauze and made a tea light candle holder. I then painted it white and sprinkled white glitter on the paint before it dried and when it was dried I finished it of with glitter hearts and glitter glue. I decorated the candle with washi tape and string. Have fun!

Ha kul!

Kreativa teamet - Cornelia/Sorken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar