Följ oss

onsdag 10 februari 2010

Stafflikort

Hej!
Den här veckan tänkte jag visa ett stafflikort, Easelcard på engelska. Det finns mängder av videos på You Tube, hur man gör dessa kort. De har blivit väldigt populära senaste tiden och det är inte så konstigt med tanke på att man kan variera dem i det oändliga, nästan. Du kan göra ditt kort kvadratiskt, rektangulärt eller varför inte runt. Det går även at variera storleken. Det kortet som jag tänkte visa idag är gjort av 1/4 cardstock. Det är ett kvadratiskt kort med sidan 4", vilket är cirka 10 cm. Papper, wellpapp, brads, pärlfloss, borderstans, stickles finns att köpa hos Scrapparazzi. Den ovala wellpappen är färgad med vit akrylfärg. Hjärtat av wellpapp är färgad med glimmermist från Memories i guld och koppar.
Du behöver:
· 8” x 4,” cardstock och 4,” kvadratiskt cardstock.
· Lim eller dubbelhäftande tejp
· Skärmaskin
· Falsben/ bonefolder
· Mönstrat papper
· Stämplar
· Dekorationer

Såhär gör du:
1. Biga ditt cardstock (8” x 4”) i hälften på den sidan som mäter 8” dvs vid 4, och därefter biga vid hälften av 4 dvs 2, på den ena sidan.
2. Vik så att det blir ett som ett berg eller upp och nervänt V
3. Skär till en kvadrat med sidan 4,”
4. Sätt fast kvadraten på sidan 2 x 4, nederkant mot nederkant. Så att det blir ett komplett kort när man stänger det. Du kan dekorera din kvadrat innan du sätter fast den på kortet men det är vafritt..
5. Dekorera kortet.

Jag hoppas att du kommer att försöka göra ett stafflikort. Det är ett ganska enkelt kort rent tekniskt men kul att göra.
DT Ulwa/ darrrling

1 kommentar:

  1. Ja de är verkligen populära!

    Jättefint kort du gjorde med glada blommiga papper och tack för en "tuto".

    La Vikinga (packar nu och åker i morgon bitti)

    SvaraRadera