Följ oss

onsdag 21 april 2010

Blommor av kakformar


Det verkar som om två tredjedelar av Scrapparazzis designteam är omåttligt förtjust i tillverkning av egna blommor, för här kommer ännu ett tips på hur man med enkla medel kan göra egna blommor att dékorera sina alster med.

Jag har använt formar till småbröd från affären på hörnet, plattat ut dem lite och klippt fransar i vecken. Fransarna har jag klippt i lite olika tjocklek och längd för att få variation.


Nästa steg är att göra ett litet hål i mitten på formarna och sätta ihop valfritt antal med en brad i mitten och sedan vika de inre formarna mot mitten och fluffa till lite på slutet så att det ska se jämnt ut.

För att se olika resultat testade jag med lite olika antal formar till varje blomma; desto fler bloomor ju snyggare blir blomman. Nedan kan ni även se hur de större, lila muffinsformarna blev som blommor. Personligen tycker jag att de inte blev särskilt användbara; dels är de alldeles för stora och dels var färgen så blek på ena sidan att originalfärgen lila knappt syns. På den högra blomman har jag lagt formarna med utsidan uppåt och då ser man åtminstone färgen mer.

Till slut visar jag kortet jag gjorde med mina blommor; jag gjorde en kruka enligt modell från Susie fast på Primas korrugerade kartongpapper i vitt. Krukan är chalkad och fäst med 3D-kuddar, stjälken är gjord med tre gröna knappar och papperen, både det gröna och det orange (som bara skymtar fram som ram under det gröna papperet och den vita ramen)) kommer från Bo Bunnys nya serie Nuts 4 you.Hoppas ni också tycker att det är kul att göra blommor själva och skicka gärna in egna tips eller bilder på tillämpade tips till oss, adressen är: lavikinga@live.se.

Lycka till i ert skapande

önskar DT Charlotta / La Vikinga

3 kommentarer:

 1. Men va läckert!!!!! :-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Coolt! Det måste testas, måste ner till affären och leta snygga formar. :-)

  SvaraRadera
 3. Det var så häftigt att se kortet i verkligheten... otroligt snyggt...!

  SvaraRadera