Följ oss

fredag 23 juli 2010

EXPRIMENTERA MED DISTRESSER & TAGS !


Denna veckan tänkte jag visa er hur kul man kan ha med Distresser & tags och som vanligt så är det fantasin som sätter gränserna!

DETTA HAR JAG ANVÄNT MIG UTAV:


INSTRUKTIONER:

 • Börja med att välja ut dom färger på distressdynor du vill använda, själv brukar jag alltid utgå från två dynor i samma färgskala, en ljusare och en något mörkare, denna gång har jag valt Wild Honey som ljus och Rusty Hinge som mörk.
 • Det första man gör är att färga in tagen med den ljusare dynan. Dutta försiktigt med din Ink Blending Tool på distressdynan, arbeta sedan i cirkelrörelser utifrån och in mot tagens mitt. Ett tips är att luta handtaget på verktyget lite utåt och att tyngdpunkten på verktyget på så sätt hamnar åt höger för oss högerhänta, då får på så vis en bättre effekt.
 • Nu är det dags att ta i lite med hårdhandskarna, ta din tag i ena handen och skrynkla ihop den till en liten boll, ju fler skrynklor på tagen desto bättre resultat! När du är klar med detta slätar du ut din tag, vill du få det riktigt slätt o fint kan du även använda ett strykjärn och stryka din tag lite lätt.
 • Nu ska vi få till den där gamla och slitna looken på våran tag och detta gör vi med hjälp utav den mörkare distressdynan, i mitt fall Rusty Hinge. Här får man vara lite aktsam då man duttar med Ink Blending Tool på dynan så att man inte får för mycket färg på verktyget. Gör sedan samma sak som innan men var denna gång lite lättare på handen då tanken är att vi ska få färgen på skrynklorna som blivit på tagen.
 • Till sist är det dags för kronan på verket, nämligen att stämpla dit motivet med den stämpel du valt.
 • Nu är tagen färdig och man kan antigen använda den som en dekoration på ett kort, ge bort den som ett bokmärke tillsammans med en bok eller något annat kul!

 

HÄR KAN DU I BILDER SE STEG FÖR STEG HUR JAG GJORT:

DSC_7802 DSC_7810 DSC_7813 DSC_7814 DSC_7816 DSC_7822 DSC_7865 

Ja detta var allt för mig för den här veckan, hoppas vi ses igen nästa fredag!

Ha en riktigt trevlig helg allesammans!

3 kommentarer:

 1. Snyggt Cathrine!
  Själv har jag aldrig provat på distresser men det är väl dags nu.

  Kram Ann-Sofi

  SvaraRadera
 2. Superläckert!
  Gjorde julklappsetiketter på samma vis, enkelt å snyggt! :-)

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående kommentarister; enkelt och användbart!!

  Charlotta

  SvaraRadera