Följ oss

onsdag 16 februari 2011

Presentation av mig - Veronica och mitt första alster


Namn: Veronica Svensson - kallar mig Nica
Ålder: Är född 1983, blir 28 i sommar
Bor: Fruängen, Hägersten.
Familj: Sambon Erik
Sysselsättning: Jobbar på Ica Liljeholmen , men drömmer om ett jobb inom kommunikation och media.
Intressen: Förutom att göra kort tycker jag om att fota och pyssla med bilderna i Photoshop. Jag läser en hel del böcker i perioder. Att träna spinning tycker jag är superkul, men efter att kortmakeriet har tagit större plats har träningen fått ta mindre plats.
Beskriv dig själv: Jag är en ganska lugn värmlandstös, som överraskar med sprallighet när du minst anar det!
När/Hur började du scrappa/göra kort: Jag köpte ett kort-kit när jag bestämde mig för att göra egna julkort julen 2009. Då blev jag fast och är nu än mer fast - om det kan vara möjligt.
Vilken är din scrap/kortstil: Min stil är mest romantisk - det man kallar shabby chic kanske? Men jag har även börjat göra lite mer färglada kort.
Något du älskar att använda när du scrappar: Pearl Maker, Distresser och blommor i massor! Dessutom tycker jag det är roligt att utmana mig själv med nya kortvikningar. Söker alltid efter nått nytt att prova på.
Något du inte alls gillar: Papper i starka färger.
Favoritfärger: Rosa, lila, grön, röd, brun och turkos.
Vad tycker du om att vara gäst DT för Scrapparazzi: Det ska bli kalaskul! Jag har varit stammis på Scrapparazzi ända sedan jag hittade den lilla mysiga butiken. Jag har inte gjort kort så länge, men blev verkligen stolt och glad när Zornitsa frågade mig.
Mitt första alster - Dopkort
Mitt första bidrag till bloggen blev ett kort till vårens dop. Jag tycker som sagt att det är väldigt kul med olika kortvikningar och denna gången fick jag för mig att göra ett "double slider card". I mitt Gäst DT paket fick jag underbara papper från Grafic 45 som jag använde till detta kort. Själva basen är rosa cardstock och som jag klätt med det jättesöta pappret Spellbound från serien Once Upon a Springtime, som jag sedan distressat kanterna på.

Jag också helt bedårad av tagsen jag hittade på ett papper ur serien Once Upon a Springtime och jag var bara tvungen att sätta dem på kortet. Kortet fick också en ram som dekoration, där man förslagsvis kan sätta en bild på den lilla som skall döpas. Denna ram kommer från ett litet dekorationskit från Melissa Frances, som finns att köpa i den fysiska butiken.

Jag gjorde även rosor av samma designpapper och cardstock som jag använde till basen, som jag sedan sprayade med Glimmer Mist. Bladen stansade jag ut från pappret Frame från samma serie, med en bladpunch från EK Success som finns att köpa i den fysiska butiken.


All text på kortet skrev jag upp från min dator på vanligt skrivpapper. På framsidan av kortet fick skrivpappret en fin kant men hjälp av Martha Stewarts populära punch Doily Lace. För den sista lilla touchen gick jag över kortet med pärlemorvit Pearl Maker. Jag kan inte hålla mig från dessa Pearl Makers!


4 kommentarer:

 1. Jättegulligt och romantiskt kort i fina färger!

  Och välkommen till Scrapparazzi,

  Charlotta

  SvaraRadera
 2. DT Cornelia/Sorken18 feb. 2011 17:17:00

  Hej och välkommen! Mycket fint kort!

  SvaraRadera
 3. Så himla fint kort! Jag har sett det i butiken och det är ännu finare i verkligheten när man kan se alla fina detaljer. Grattis till ditt uppdrag!

  SvaraRadera