Följ oss

fredag 11 mars 2011

Gör en enkel kortkedja

Vissa kort vill man ha framme ett tag! Idag tänkte jag tipsa om hur man enkelt gör en kortkedja om man har några bilder man kanske inte känner för att scrappa men som ändå borde framhävas på ett eller annat sätt. Jag började förstås med att välja ut vilka bilder jag ville ha med, det blev fyra stycken på olika blomster från landet förra året.
Jag valde svart cardstock som bakgrund och klippte till 8 st 6x5 inch stora bitar. Jag klistrade ihop dem två och två, ska de stå av sig själva behövs lite styrsel. Det blev alltså fyra bitar cardstock till fyra foton! Sedan klistrade jag på bilderna och tog hål med en håltagare, en på mitten av varje kortsida på de ihopklistrade cardstockbitarna.
Sen vände jag baksidan uppåt ock knöt ihop alla bitar med svart band. Jag valde att ha själva knuten på baksidan men det är en smaksak vilket man tycker är snyggast. Jag märkte att det var ganska viktigt hur löst/hårt jag knöt för hur stadigt kortkedjan sedan stod. Man kan förstås foga ihop på en massa olika sätt, med BIA, med gångjärn eller bara genom att vika/klistra pappret.
Sedan dekorerade jag med lite Pearl Maker och namnet på blommorna och sedan var det klart!
När jag tröttnar på att ha det framme kan jag bara vika ihop det och har ett litet minialbum.
Hälsningar DT Jennie
Some photos you just want to have on display! I'm showing you a way to make a simple photo chain by tying toghether pieces of cardstock and then decorating to your own taste. When I get tired of having it open like this I can just fold it together to make a simple mini album.

1 kommentar:

  1. Tycker jag var en bra idé! Fina foton på blommor också.

    Hasta mañana!

    Charlotta

    SvaraRadera