Följ oss

måndag 14 mars 2011

Tittkort till påsk

Hade jag haft en oval stans så hade jag gjort ett Fabergé-ägg-inspirerat kort, men det här blev också bra. Den här vikningen hittade jag på YouTube under Peek-A-Boo card.

Jag ändrade måtten lite för att passa påskharen, han är lång och ståtlig. Mer om mina mått får ni på fredag. Förutom cardstock så har jag använt mönstrat papper från Inkido, de prickiga, samt diverse spillbitar samt ett litet tårtpapper. Den fina bakgrundsbilden med kaninerna och bilden på påskharen kommer från Melissa Frances. Det stora ägget är från en stämpel ur min egen samling. En liten utstansad fjäril som jag har färglagt lite pryder det övre högra hörnet.
Blommorna har jag stansat ut i olika storlekar, limmat ihop och sedan har jag satt på en PearlMaker-pärla i mitten. Den rosavita blomman är en nål/pin som också har fått lite PearlMaker på sig.


Anledningen till att det heter Tittut-kort (Peek-A-Boo!) var lite svårt att fånga på bild. När korten bara står så skymmer påskharen en del av bakgrundsbilden och påskhälsningen, men när man håller kortet i sidorna och drar utåt så flyttar haren sig åt vänster och man kan läsa hälsningen. Titt ut! Ännu större effekt blir det om man har en figur/bild på varje sida.

Så har det blivit vår skulle jag vilja skriva, men än har jag inte sett några vårblommor ute och det är mycket snö kvar. Men det har börjat töa och det är mitten på mars och almanackan har fått ett nytt blad.
Bakgrundspappret är från BoBunny. Det här uppslaget fick ett litet foto på sig också. (Tack pappa för buketten!)

Stjälkarna på BoBunny-pappret fick lite extra blommor på sig.

Här fyllde jag på lite med en tuschpenna (färgen är mer lik i verkligheten) så blomman fortsätter ut på det vita pappret.

This time I've made a Peek-A-Boo card. I found the inspiration for it on YouTube but I altered the measurements a bit to suit the Easterbunny, he's tall. If you want to know more about what measurements I used please look in on friday. On this card I've used cardstock, paper from Inkido, punched out flowers, PearlMaker, punched out butterfly, lovely images from Melissa Frances and a little doily.

And the calender has got a new page! The backgroundpaper here is from BoBunny.
That's all folks!
DT Cornelia/Sorken

4 kommentarer:

 1. DT Cornelia/Sorken15 mars 2011 13:51:00

  Tack så mycket! :-)

  SvaraRadera
 2. Följer almanackan med spänning!!

  Gillar ju tulpaner så den sidan kanske är favoriten hittills!

  C

  SvaraRadera