Följ oss

tisdag 10 april 2012

Grattiskort med blommor

Till idag blev det ett Grattis-kort. Inte ett vårigt kort i pastellfärger utan ett varmt kort i rött och brunt.


,

Det började med att jag satt och lekte med min nya färgdyna, Heritage Ink Pad Copper Penny. Och så valde jag papper som passade till den. Jag har använt den både till att stämpla med och att färga in kanterna.


Och jag använde den till att färga in mittblommorna med. De är från början vita. Blomman ovan tryckte jag bara lite lätt mot dynan och de mörkare blommorna tryckte jag ned ordentligt. Man får vara försiktig när man tar bort dem från dynan eftersom de lätt går sönder när de är fuktiga. Det rutiga mönsterpapperet är från Maja Design: Lantliv/Förstukvist.


Här är den bakre delen av kortet. Här ser ni de mörkare blommorna. De har både en lite brun brad och en blingsten i mitten. Likadana blingstenar som uppe i det högra hörnet på det prickiga bandet. Här har jag använt andra sidan av Maja Design-papperet.


Notstämpeln stämplade jag först av på ett kladdpapper för jag ville ha ett svagare tryck som bakgrund. Sedan har jag stämplat en blomma från Artemio ovanpå. Jag vet inte hur bra det syns här, men bakgrundscirkeln, med den vågade kanten, är utstansad i guldglittrande kraftigt papper. Mycket fint!


Jag valde en kortvikning som är lätt att göra men ändå ger djup till kortet där det står. Jag har använt brunt prickigt band och vitt satinband. De stora blommorna kommer från Prima. De gröna bladen fick ge lite kontrast till allt det röda och bruna. 

Den fina Grattis-stämpeln är tyvärr slut, men den är en favorit så jag kunde inte låta bli att använda den.


I've made a card in red and brown today. It started with me playing around with my new ink pad, Heritage Ink Pad Copper Penny. And then I chose the papers to match. I've done all the stamping with the same ink pad as well as the inking of the edges and I changed the colour of the smaller flowers with it (they were white). I've used a card fold that is easy to do but still gives a lot of depth to the card. That's all I had today. Have fun!

Det var allt för idag. Ha kul!

DT Cornelia/Sorken

3 kommentarer:

 1. Riktigt läckert kort! :D

  SvaraRadera
 2. Gulligt med annorlunda vikning!

  SvaraRadera
 3. DT Cornelia/Sorken11 apr. 2012 20:29:00

  Tack ska ni ha! :-)

  SvaraRadera