Följ oss

fredag 1 februari 2013

Spillpapper

Som ni säkert sett så har mina DT-kollegor visat exempel på olika förvaringstips. Jag skall genast erkänna att jag är bra på att shoppa och urusel på att organisera. Om jag är snäll mot mig själv kan jag gå med på att jag är rätt bra på att organisera när andan faller på och det gör den numera rätt sällan. Med två småbarn hemma (ja, jag vet det finns de som har både 3, 4 och 5 och hinner med ändå - jag hör inte dit!) så får jag inte mycket gjort. Varför är det så?

Inom scrapvärlden kallas ju ett papper spillpapper så fort man skurit i det. Jag har haft väldigt mycket spillpapper. Tidigare har jag bara låtit dem vara tills jag har tröttnat då jag slängt dem. Nu bestämde jag mig för att vara lite mer strukturerad så jag har skurit upp dem i bestämda längder.


Jag gör ingen skillnad mellan designark, dvs mönsterpapper och cardstock utan skär upp likadant:

12 x 6, 6 x 6, 6 x 3, 6 x 2, 4 x 3 och 4 x 2.Det här har visat sig vara perfekt när jag har pysselträffar med vänner som inte pysslar hemma. De tycker att det är bekvämt att ha färdiguppskurna papper. De går bra att förvara i papperslådor eller liknande. Både IKEA och Granit har många fina alternativ. Ha en fin pysselhelg!

Today I am showing how I cut the design papers and cardstock once I have started to cut it. Above you find the measurements. It is great to have the ready papers when you are in a hurry for creating a card or equivalent. Have a nice weekend!

DT Nina
3 kommentarer:

 1. Bra idé. Det har jag tyckt länge. Undrar om jag ska göra slag i saken och börja skära?

  SvaraRadera
 2. Tycker också att det är en bra idé. Har ju mina favoritvikningar till kort så där borde jag kunna förskära en hel del. Å så kanske jag börjar använda spillet bättre. Kanske göra små kit till mig själv? Nu fick du igång mig Nina :)

  /Mien

  SvaraRadera
 3. Vad kul att ni blev inspirerade. //DT-Nina

  SvaraRadera