Följ oss

torsdag 17 april 2014

Glittrig kyckling till påskkorten

Idag tänkte jag visa hur man glittrar en styrolitkula och gör en kyckling av den.
Det är enkelt och går ganska snabbt och blir väldigt sött på ett kort.Kycklingarna som jag har gjort här är gjorda för att sitta på en platt yta, men du kan använda precis samma teknik och göra en kyckling som är helt rund. Använd då två kulor och limma ihop dessa när du har glittrat dom.

Börja med att plocka fram en gul penna, två tandpetare, en kniv och en kula av styrolit.

Dela kulan på mitten och stick in en tandpetare i varje. Stick den inte helt igenom utan bara så pass att den sitter bra. Måla kulhalvorna med den gula pennan.

Använd ett suddgummi eller en bit frigolit för att ha något att fästa tandpetarna i. Detta är bra när kulan ska torka.


Måla kulan med decopagelack och strö löst vitt glitter över hela kulan och låt sedan torka ordentligt.

Spraya kulan ett par gånger med hårspray men låt det torka mellan gångerna. 3-4 lager brukar räcka. Om du vill kan du sedan lacka kulan med mera decopagelack. Det gör att glittret tål lite mera hanterande. Välj ett glossy decopagelack för att få en blank och glittrig yta.

Detta kort är gjort med en halv A5 som stomme. Jag har använt ett enfärgat papper som grund och limmat på mina kycklinghalvor på det. Benen är ritade med en svart smal penna och så avslutade jag med ett gäng små blommor och en påskhälsning med dymo.

Även detta kort är gjort med en halv A5. Gräset är en die från Marianne Design. Näbben får du till genom att klippa en liten orange fyrkant och vika den på diagonalen. Ben och armar är ritade med en smal svart penna och ögonen är gjorda med svart 3D-liner. Solen är gjord med samma gula penna som jag målat styrolitkulan med.
(Gräset kan man göra lite mera av om man väljer att embossa med samma die.)

I made a couple og cute yellow chickens from a small styrofoam ball that I painted yoellow and put some glitter on.

/Kreativa Teamet - Mien
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar