Följ oss

söndag 31 augusti 2014

Labelmaker/präglingsapparat


En klassiker är Dymos präglingsapparat som man märker upp sina tillhörigheter med. Det här är en mindre, smidigare variant från Artemio. Och man kan använda textremsorna till mycket mer än att märka upp saker med. Man kan skriva ut korta texter och ha på kort, layouter, bokmärken. Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränser.


Nu finns det dessutom märktejp i alla möjliga färger och mönster. 


Märktejpen är lätt att stoppa in och mata fram. Det sitter en liten krok på sidan där man kan fästa rullen. Det är lätt att växla rulle.

Jag blev först lite förvirrad och besviken för jag hittade inget mellanslag, men den är så fiffigt gjord att när man trycker in den hela vägen så präglar den, men om man bara klickar löst så matar den fram.


Man kan även experimentera med lite andra remsor i maskinen. Jag satte bland annat fast glittertejp på ett papper och skar till en smal remsa. Jag skar också till remsor av vanlig vit cardstock som jag sedan färgade in. Man får bättre effekt om man präglar i ett papper som har en annan färg på kärnan än vad utsidan har.

Att ha rätt bredd är viktigt för att apparaten ska kunna få fäste och mata fram. Annars kommer alla bokstäver på samma plats. För tjocka papper går inte in och är de för tunna så går de sönder. 

Texten på glittertejpen syns bättre i verkligheten än på bilden.


Det behövs inga batterier till apparaten och den är lättanvänd, men tyvärr - som ni ser här ovan - så saknar den rättstavningsfunktion så det gäller att hålla reda på var man är.

Artemio's labelmaker. Easy to use an fun to play with. I've been experimenting with paper scraps and glittertape cut to size. Have fun!

Hoppas ni har en trevlig vecka framför er och ha kul!

Kreativa Teamet - Cornelia/Sorken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar