Följ oss

söndag 14 september 2014

Blommigt bokskydd


Här kommer ett till tips på vad man kan använda wellpappmaskinen till.


Har du en favoritbok du vill ha med i väskan, och vill att den ska bli lite mer stöttålig? Eller har du skolböcker som du måste vara rädd om? 


Visst kan man klä in dem med bokplast precis som den är, men man kan också piffa till boken lite.


Jag tog ett fint mönstrat papper och så mätte jag höjd och bredd på min bok. Mät när boken är stängd från höger kant på framsidan och över ryggen och bort till högra kanten på baksidan. Då får man med "rörelsevidden" så att det går att öppna och stänga boken ordentligt.

Skär till ditt mönstrade papper i rätt höjd men vänta med längden. Nu ska papperet vara längre än omkretsen på boken.

Klipp till en bit bokplast. Lättast är att klippa ut den lite större än det mönstrade papperet, klistra på det och sedan klippa bort det som sticker utanför.

Sedan är det bara att köra igenom det genom wellpappmaskinen.


Jag vek om bokpärmen och fäste med dubbelhäftande tejp. Man låta lite av bokplasten sticka ut på kanterna och fästa med det. Vill man ha det flyttbart kan man använda icke permanent tejp eller lim.

I've put self adhesive plastic (to cover books with) on a piece of pattern paper, run it through a paper crimper and used it to cover and protect a book with. I folded my cover and used double sided tape to stick it in place.

Ha en trevlig fortsättning på valsöndagen! Ska ni sitta uppe hela natten och följa rösträkningen så kan ni ju passa på att pyssla lite. Ha kul! 

Kreativa Teamet - Cornelia/Sorken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar