Följ oss

söndag 23 november 2014

Julinspiration - Paketpynt/etikett


En tidigare DT-kollega, Charlotta, vek fina julgranar på en Make & Take, men jag kom inte ihåg hur hon gjorde så jag var tvungen att söka på Youtube och Pinterest. Jag sökte på Origami Christmas Tree och hittade flera fina granar bl a en variant på den Charlotta vek.

Jag kommer inte ge mig på att visa hur man ska vika eftersom det finns så många som gjort det bättre här ute på nätet. Här är en film bland de filmer jag hittade. Gjord av Kat McDowell.

Nu ska ni få se var min lilla gran hamnade.


Den hamnade på en julklappsetikett.


Och eftersom den skulle sitta där så vek jag inte upp hela granen runt om utan vek "grenarna" framåt så att jag fick en halv gran. Sedan satte jag fast granen med 3D-kuddar mot bakgrunden.

Jag vek min gran i grön cardstock, men jag tror att riktigt origamipapper eller tunnare papper är lättare att vika i (inte för att det här var svårt, men man måste biga vikningarna ordentligt).


Men nu börjar jag i lite fel ordning. Jag gjorde etiketten först eftersom det annars blir lite svårt att stämpla. Jag använde ett stämpelkit från You Do. Jag stämplade först själva etiketten och sedan texten. Sedan klippte jag ut etiketten och här är det bra att ha lite marginal.

För när man ska stämpla etiketten på andra sidan så kan det vara svårt att få stämpeln på rätt plats. Lär av mina misstag och se till att etikettstämpeln är så rak som möjligt på klossen innan ni stämplar. Helt spikrak är det ju inte meningen att den ska vara.


Ja, där hamnade min lilla gran och den fick en liten silverstjärna bredvid sig. Slutligen gjorde jag ett hål i etiketten och satte i ett fint grönt band.

I've made a christmas present dekoration/tag with a christmas tree on it. I searched on Pinterest and Youtube, Origami Christmas Tree, for instructions on the tree and found among others this video . By Kat McDowell. The tag and text are from a stamp set by You Do. Try a little origami and have fun!

Ha kul!

Kreativa Teamet - Cornelia/Sorken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar