Följ oss

fredag 2 september 2011

Tips och trix: lås


Jag köpte knappar - och fick en idé. Jag behövde ett litet lås till ett minialbum. Det här är inte nytt, men jag har inte gjort det förr och jag vet inte hur det "ska" göras, men så här gjorde jag:


Jag dekorerade en bit cardstock och tog cardstockbiten, som ska sitta på albumets framsida, och gjorde ett hål mitt på långsidan (öppningssidan). Ett ganska stort hål så knappens ögla precis går igenom.

 
Jag trädde ett smalt band genom knappens ögla och in genom hålet. Jag klistrade fast bandet utmed långsidan.Ta en bit gummitråd/gummiband. Min gummitråd var så smal så jag virkade en liten snodd. (Och snodden snodde sig!) Lämna lite tråd att knyta med.

På biten som ska täcka albumets baksida gjorde jag två små hål (bara så tråden går igenom) mitt på långsidan (öppningssidan).

Där knöt jag fast min lilla snodd.

Jag satte fast trådändarna med en liten bit tejp. Tejpbiten kommer inte synas sedan för den kommer sitta mot albumets baksida.


Så vände jag på cardstockbiten och satte på mitt mönsterpapper. Det här blir utsidan på albumets baksida. Här blev det lite knöligt så det finns utrymme för förbättringar. Det är bra att inte ha för tjock tråd/snodd.


Och så här blev det!

In todays Tips and Trix I made a closing/lock (?) for a minialbum. I've used a button, ribbon and thin elastic thread (that I crocheted/croched (?)). And I used two pieces of cardstock that I later put on the front and the back of the minialbum. The frontpiece I decoreted before I put the button on it and the backpiece I decoreted after I put the elastick band on it. Good luck!

Lycka till!

DT Cornelia/Sorken

8 kommentarer:

 1. Vad smart! Snyggt blev det också! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. DT Cornelia/Sorken3 sep. 2011 09:55:00

  Tack tack!

  SvaraRadera
 3. Snyggt!!
  Måste testas, tack för tipset

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. väldans s nyggt, tack så mycket

  SvaraRadera
 5. DT Cornelia/Sorken4 sep. 2011 17:42:00

  Tack ska ni ha. Och vi vill gärna se hur det blev om ni testar. :-)

  SvaraRadera
 6. DT Cornelia/Sorken5 sep. 2011 21:19:00

  Tack!

  SvaraRadera