Följ oss

tisdag 21 februari 2012

Locka fram våren del 2


Kommer ni ihåg inbjudningskortet jag gjorde? Nu har jag dukat upp till fest i Scrapparazzis skyltfönster.


Här ser ni inbjudningskortet, en servettring och ett placeringskort.


Jag använde samma mönsterpapper som jag använde till inbjudningskortet. Jag skar till en remsa som jag satte på en remsa cardstock som i sin tur sitter på en annan cardstockremsa.

En liten bukett av de här söta pappersblommorna, i rosa, beige och brunt, passade bra till. Till skillnad från när man gör en albumsida som ska sitta i en plastficka så kan man verkligen frossa i utstickande dekorationer här. Ett skirt grönt band hänger ner från blommorna och ut över tallriken.


En minivinylskiva som placeringskort. Svart cardstock och samma mönsterpapper. Jag har dekorerat med en liten mininotkonfetti. Jag strödde även ut lite såna runt om på duken.


Jag tyckte det var roligt att göra servettringar så det blev några till. Eftersom det räcker med smala remsor så är det ett bra tillfälle att ta tillvara lite spillpapper. Den bredaste remsan jag använde var 4 cm och de är 11 cm långa. Längden beror lite på hur tjocka servetter man tänker använda.

Servettringen i mitten är enkel både i design och att göra. Jag satte på två remsor spets på ett remsa cardstock och så limmade jag fast en bit stormönstrat papper ovanpå. Vill man ha flera exakt likadana servettringar kanske man ska stämpla sitt motiv istället för att använda mönstrat papper.


Här blev det en servettring med placeringskort. Jag gjorde tagen och de små fjärilarna i gula och oranga toner och hittade sedan inte min stora fjärilsstans. Istället hittade jag en redan utstansad fjäril i ett blå-beigt mönstrat papper. Jag färgade in det med en dutt och lite stämpelfärg.


Banden var gula, men i fel nyans så de färgade jag också om. Jag satte fast bandet med dubbelhäftande tejp som var bredare än tejpen så på tejpen som stack ut utanför bandet hällde jag lite sammetsflock.


På den tredje servettringen utgick jag från en blommig textiltejp som jag tycker är så söt. Jag hade inga blommor i rätt färg och form så jag tog små vita pappersblommor och färgade in med en röd Promarker. Och så lite röda halvpärlor som mitt. Det går förstås lika bra med PearlMaker.


Do you remember the invitation I made? Noq I've set the table in Scrapparazzis window. I made a matching napkinholder and place card. It was so fun making napkinholders that I made a few more. A good way to use up scraps. The widest strip I used was 4 cm wide and they're all 11 cm long. Have fun!

Det var allt för idag. Ha kul!

DT Cornelia/Sorken

3 kommentarer:

 1. Festdukningen blev jättefin! Det var väl en dröm sedan länge att få ha det i skyltfönstret! Vad du har pillat med alla små detaljer!

  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Det ser riktigt mysigt ut och så fina detaljer. Gillar verkligen vinylskivorna. :)
  När ska jag komma? ;)

  SvaraRadera
 3. Tack ska ni ha! Och ni kan komma så fort jag lärt mig laga mat... ;-)

  SvaraRadera