Följ oss

tisdag 2 oktober 2012

Behöver du något att skriva på?

På kort är det bra att ha en plats att skriva eller stämpla en hälsning. På layouter kanske man vill skriva lite om bilderna, vad det handlar om, vilka som var med, när och var. (På engelska heter det ju Journaling card, men finns det något bra ord på svenska?)

Det finns mycket fint som redan är färdigt här och här, men ibland kanske man inte hittar något som passar eller att man som jag tycker att det är roligt att göra själv.


Enkla vita rutor med washi-tejp på. Det nedre kortet har jag rundat av hörnen på. Om man som jag har svårt att skriva rakt så kan man rita tunna linjer med blyerts som man sedan suddar bort. Använder man skrivaren kan man skriva ut på cardstock först och sedan göra sina kort.


Här har jag använt småstämplar att dekorera mina kort med. Just de här tror jag är slut i butiken, men ni har säkert några småstämplar liggandes som längtar efter att få komma till användning. Annars finns det några söta här. Jag har också använt lite not-konfetti och ett E från ett stickers-ark.


Här har några små fjärilar landat på kortet.


Ett kort att skriva på behöver ju inte vara fyrkantigt. Varför inte stansa ut något att skriva på? Och samtidigt stansa ut lite matchande dekorationer.


Runt är fint. Här har jag satt två remsor med dubbelhäftande tejp, hällt på glitter (det här är koppar) och satt en matchande cirkel bakom.


På de gröna löven ovan hade jag färgat in kanterna. Här har jag färgat in mitten på lövet och cirkeln med vit stämpeldyna, så att texten ska synas ordentligt. Annars finns det vita pennor om man vill skriva på mörka papper.


På kanten av mönstrade papper så brukar det sitta en remsa som talar om tillverkare, namnet på papperet etc. Där kan man hitta fina texter och användbara ord. Den här lilla banderollen har jag klippt ut och satt på ett litet kort. Kortet är från början ett vitt kartotek-kort som jag har färgat om, skurit ned och tonat ned linjerna på.


I mitt DT-paket hade bossen skickat med små söta etiketter. De är bra att ha till datum, små ord, sätta dekorationer på etc. Tyvärr hittar jag de inte i butiken men här finns något liknande.


Lite matchande dekorationer till kort och layouter. Här har jag satt washi-tejpen på vit cardstock och sedan stansat ut.


Småstämplarna igen. Lite bakgrundscirklar ramar in motiven. Den rosa cirkeln under fjärilen är i mossgummi/foam så fjärilen kommer upp en bit. Och lite bling för att lyxa till det hela. Vill man så kan man ju lacka motiven, embossa el likn om man vill ha en blankare och mer upphöjd yta.


Lite mer. Den lilla motorcykeln sitter med en distanskudde mot den vinröda cirkeln så att den kommer upp lite. Små dekorationer gör sig ofta bra i grupp och lager på lager.

Today I'm showing homemade journaling cards and matching decorations. Why not make more use of your tiny stamps, dies and punches? Have fun!

Ta fram era småstämplar och stansar och ha kul!

DT Cornelia/Sorken
 

2 kommentarer: