Följ oss

söndag 9 december 2012

Några julpåsar för julens godheter

Tänk att det redan är andra advent. Vad det går fort! Vi har sjukstuga hos oss. Det är första gången alla fyra är sjuka samtidigt och det är faktiskt inte särskilt roligt. Varför är barnen alltid piggare än de vuxna?
Jag har gjort ett par julpåsar för julens godheter. De är väldigt enkla och går snabbt att göra. Det är bra. Framförallt om du ska göra flera. Kanske till några släktingar eller vänner? Kanske till några trevliga kollegor? Kanske till förskolepedagoger?

 Påsen med hjärtat är grundat med lite akrylfärg. Sedan har jag klistrat på lite wellpapp. Du kan även färga in kanterna om du vill bearbeta påsen lite extra. God Julstämpeln är från Landstoken. Finns i en butik nära dig!

Påsen med änglarna har ett cardstock som bas. Sedan har jag gjort lite egna figurer för hand. Återigen wellpapp och en liten bit vit cardstock samt ett urklipp från ett mönsterark från landstoken.


Jag vek ned den övre påskanten och gjorde ett enkelhål i hjärtepåsen och ett dubbelhål i änglapåsen. Gör du ett dubbelhål kan du först knyta en rosett och sedan sticka in ytterligare band och sätta på dekorationer på ändarna.

Om du lägger i godsaker, tänk på att först lägga de i en plastpåse eller liknande för det blir lätt fettfläckar på bruna och vita påsar (och alla andra färger också för den delen!).

Pepparkakshuset är privat dekoration :-) Det är min man som har gjort det!

Hoppas att du klarar dig från elaka bakterier och virusar! Använd handsprit!

Ha en fin pysselvecka! Då jag bloggar igen om fyra veckor så är vi redan inne på det nya året så jag vill passa på att önska dig en riktigt God Jul och en underbar start på det nya året 2013.

Planning any eatable Christmas gifts? Decorated paper bags is a nice way to give Christmas cookies or candies. See you in a month. In the meantime, I would like to wish you a Merry Christmas and a Happy New Year.

DT Nina1 kommentar:

  1. Fina påsar! Wellpapp är verkligen en underskattad dekordetalj - snyggt!!

    SvaraRadera