Följ oss

torsdag 20 mars 2014

Personligt mobilfodral

Har du någonsin önskat att ditt mobilfodral var lite mer personligt? Det finns oändliga möjligheter att göra det just personligt, och idag tänkte jag visa hur du förvandlar ett vanligt vitt plastfodral till ett snyggt personligt fodral med hjälp av decoupage.
Vi börjar med ett helt vitt fodral i plast. Jag har valt ett mjukt fodral till min telefon, men det är helt upp till dig viken typ du själv vill använda.
Börja med att välja en servett som du gillar mönstret på. Det är lättast att få till det snyggt och hållbart om du inte behöver klippa ut figurer från servetten. Att täcka hela fodralet i ett stycke gör att det håller längre och är mindre känsligt när telefonen åker upp och ned ur väskor eller fickan.

Lägg servetten över ditt mobilfodral och se till att den är lite större än vad som kommer att behövas. Ta en mjuk pensel och börja lägga decoupagelack i mitten av fodralet och jobba dig utåt mot kanterna i ett solmönster, men gå inte hela vägen ut till kanten. Låt baksidan torka innan du fortsätter.

Servetten kommer nu att ha en båtform, men jobba försiktigt vidare med lack. Ju blötare desto bättre gäller just nu. Jobba dig ned över kanten, men inte in på insidan av fodralet. Klipp bort överflödig servett och snygga till kanterna. Undvik att få lack på insidan av fodralet.

Kanten på servetten behöver bara gå precis över kanten, inte hela vägen ned. När du sätter fodralet på telefonen så kommer telefonen att hjälpa till att skydda kanten på servetten så att den inte slits upp.

När fodralet är helt torrt tar du en skalpell och skär upp dom hål som behövs för kamera, laddare, mikrofon osv. Det spelar ingen roll om du skär från insidan eller utsidan.
När alla hål är fria lackar du fodralet ett par gånger till, för att få en mer slittålig yta.

Du kan dekorera med blingstenar, glitterlim eller annat som du tycker funkar.
Tröttnar du på ditt nya fodral tar du bort servetten genom att pilla lite på kanten på insidan tills du får loss en liten bit. Sedan är det bara att dra bort alltihop och göra ett nytt snyggt fodral.

Want to have a more personal case for your mobile phone? I made mine with decoupage. I started with a soft case in white plastic and ended up with a nifty one in black and white with some bling bling.

Kreativa Teamet - Mien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar